pondělí 2. prosince 2013

Report - Bjůty a lajfstajl vysílání

Přesto že ze slova bjůty máme se Zuzkou trochu kopřivku, pondělní vysílání byla sranda.
A co že v něm bylo?...

První blogerka byla Lili, the beauty blogger. Beauty i lifestylová blogerka bez obličeje. Podle nás nejlepší recenze, nejpřehlednější a obsahově nejkvalitnější blog. Nás zaujaly také typy na cvičení s Jillian Michels – zabijácké, ale dobré cvičení! Lili je aktivní i na ask.fm, takže s dotazy sem. Co na Lili máme hlavně rády – levné a dostupné! Zbytek si doposlechněte zde.

Kissbook by Mia byl druhý námi vybraný blog. Kosmetické recenze a fashion posty. Více o ní zaznělo ve vysílání. Mě zaujal článek o tom, kolik má Mia rtěnek – je to kolem 70 a já se ptám.. na co, proboha?  Asi jsem málo beauty. Najdete u ní ale i návody na celé líčení, takže pro inspiraci sem.

DSC_0852
(foto - Kissbook by Mia)

Další blogerkou byla Veronika z My Raspberry Life – kosmetika, (zdravé) jídlo, Zara, Topshop a co nás nejvíc zaujalo – cvičení – My weekly workout – kde Veronika píše, co všechno cvičila a jak se hýbala za celý týden – články vypadaly zhruba takto, teď posty přesunula na samostatnou doménu. Momentálně velmi málo aktualizovanou, ale jako inspirace poslouží slušně.


Všechny doposud zmíněné blogerky byly nominované na Blogerku roku, ve vysílání jsme se rozhodly nezmiňovat vítězky, ale teď to jen přece udělám. Vítězka Blogerky roku v kategorii Beauty blogů Petra bloguje na Petra Lovely Hair. Největší „výhodou“ u ní jsou videa, má i kanál na youtube. Vlastní také eshop, kde prodává štětce z USA, kosmetiku a vlasy (fakt vlasy)! Mě osobně se líbí její tutoriály na líčení a účesy. Nechybí samozřejmě kosmetické recenze a také outfitové posty. Na svých videích je velice přirozená, objevují se komentáře mimo téma jako třeba „já si připadám na tom videu teda nějaká oranžová tak nevím, jako jaký to bude tady to nastavení vyvážení bílý jo“, takže i za vtipem sem. V tuto roční dobu by Vás mohlo zajímat její plesové líčení a líčení do tanečních.

Jako druhá skončila Lucie Dejmková blogující na Get The Louk. Její blog je „je internetový prostor s nálepkou hlásající Beauty Blog snažící se probudit z šedi české úzkoprsé návyky na nudné líčení!“ Pod každým postem má i ceny produktů (pokud si je tedy pamatuje), což není na škodu orientovat se, co je za kolik. Své oblíbené produkty nazývá „svaté grály“ a natočila i video se svojí matkou a jejími svatými grály. Bloguje už skoro deset let, přičemž GTL funguje pouze dva roky. Najdete u ní i zajímavé články jako „Blogovat či neblogovat?“, taky o tom jak se dostala k blogování, proč bloguje a taky návod jak blogovat.

andel_tut_01
(foto - Get The Louk)

Na třetím místě umístivší se Karolína z Plum Foolery. Brňačka v současné době pobývající v Holandsku, takže u ní aktuálně najdete spoustu typů z tohoto kraje. Pro nenasytné – zajímavé je video o tom, jak zvládnout školu a práci na plný úvazek. Mezi jejími posledními příspěvky je také článek o tom, jak v beauty blogo-světě začíná být dusno a tak Karolína přechází na lásku k jídlu. (No a kde si lidi nezávidí a nepomlouvají se, že!)
A tak je to s Blogerkou roku.

A co se děje v zahraničí? My jsme pro Vás připravily Katty z Rotten Otter. Většina výrobků se u nás nedá koupit, některé přesto ano – takže hledejte i tady určitě dobré tipy. Kutily potěší záložky Craft a Interior. A Zuzku potěšila záložka Nails. Já si ovšem absolutně nedokážu představit, kolik tak asi může mít laků na nehty (a hlavně na co!).

Další blogerkou byla osmnáctiletá Amanda z Get Gorgeus. Bloguje bohužel pouze švédsky, ale návod na to jak se nalíčit poberete i z fotek. Poslední post se týká recenze na kosmetiku Kardashian Beauty, na kterou jsme upozorňovaly v prvním vysílání v souvislosti s Kim Kardashian, pamatujete? Nevím, co v recenzi je, ale jsou tam nějaké srdíčka, tak je to snad bezva.

(foto -  Get Gorgeus)

A co se cvičení a krásných těl týče, vybraly jsme Blogilates. O čem je, si poslechněte a kdo by snad potřeboval ještě víc motivace, nechť pokračuje na The Healthy World. Before and After obrázky tomu dodávají ten správný šmrnc!

Znova k líčení – tip na Lisu Eldridge z vysílání. Známá tvář beauty a fashion světa. Přečtěte si její bio nebo si nás poslechněte a určitě se podívejte na její kanál na youtube.

(foto - Lisa Eldridge)

A když jsme u těch youtube kanálů, můj oblíbený je i Burberry – Beauty. Ve videích většinou účinkuje Cara Delevigne – o které byla řeč v našem prvním vysílání – to je ta s tím velkým obočím. Ale ta videa jsou krásná a mají hezkou hudbu a v jejich líčení se dá také inspirovat.

 (foto - Burberry)

A co je to Bobbi Brown, což jste jste mohli zaslechnout ve vysílání, zjistíte zde.

Nakonec přišlo pár super typů. Povídaly jsme si o našem (přežití) cvičení s Jilian Michels. Podělily jsme se s Vámi o naše vlastní zkušenosti, takže všechno, co jste kdy chtěli vědět o 30 Day Shred, si poslechněte ve vysílání!


Další byl Zuzčin tip na "dvě stovky od Dermacolu" – více ve vysílání.
A moje slíbená (mini) recenze – minerální pudr od Dermacolu - je bomba! (Beauty blogerka ze mě asi nebude.) Hezky voní a vydrží hrozně dlouho. Není sice do stovky, ale do dvou jo!


Následovaly youtube tutoriály – námi vybraná Lauren Curtis – prostě líčení. A prostě účesy najdete třeba u Melissy Kayley.

Trochu mě mrzí, že jsme neuspokojily mužské posluchačstvo. Tak alespoň typ na Czech blondýna.
A zmiňované video o úpravě mužského obočí – (pobavte se) zde.

Muži, co nás čtete, upravujete si obočí? Přijde vám to potřebné? Nebo sázíte raději na Brežněv style?
A jak se na vytrhané mužské obočí díváte vy, ženy?

A perlička na konec – moje nejoblíbenější beauty recenze! „Unboxing Fame by Lady Gaga“ – na všechen splín a špatnou náladu – mladý chlapec si právě koupil Fame – vůni navrženou (a kdo ví jestli) Lady Gaga a až to video uvidíte, budete vědět, o čem jsou bjůty recenze!
A nezapomeňte si povšimnout toho jak dávají ti beauty vlogeři ruku těsně před kameru a za ty výrobky, které prezentují – to je to, o čem také byla řeč ve vysílání.

Z vysílání je to vše, ale o beauty a lifestylu bude určitě ještě řeč.

Kráse zdar!

Žádné komentáře:

Okomentovat