neděle 23. března 2014

Blog týdne - Maryna

S blogem týdne ještě zůstaneme v Brně. Vlastně to je tak, když pro oči nevidíte… se vším tím Brnem jsme tak trochu opomněly Marynu. Chyběla nešťastnou náhodou i ve foodblogovém vysílání z minulého semestru, což se stalo tak, že Maryna měla přijít do vysílání, ale nakonec nemohla, a když jsem její část vyškrtla ze scénáře, tak se stalo, že se neobjevila nikde… přitom je to jedna z mých největších inspirací.

A ať to nezdržuju, najdete to všechno TU: http://www.laskominyodmaryny.cz/


Byla to první blogerka, u které jsem objevila tu skutečnost, že je z Brna a děsně mě to nadchlo, jinak sleduju spíš světové blogery a tak mi přišlo, že bloger v Brně, to je něco nevídaného!



Každopádně – proč Maryna? Protože je to foodblog! (Ano, samozřejmě!) A je to obsáhlý foodlog, taková ta už foodblogová kuchařka. Najdete tu 20 záložek, kde je nepřeberné množství receptů, tudíž si snad každý najde své. Výrazně převažují sladké recepty. Kdo hledá podle surovin, celý odstavec štítků najdete vpravo! 

Po dvou posledních makových receptech objevíte tematický-velikonoční recept, zaujme asi hlavně vizuálně.







Laskominy od Maryny je blog nominován i na foodblog roku a Maryna byla, připomínám, třetí na blogerce roku. Blog bude mít už 4. narozeniny a najdete tu fakt skoro všechno, od klasiky až po zvláštnosti, od slaného až po sladké.









Já tu většinou najdu, co hledám, i když třeba nevím, co do základu na nějaké těsto, mrknu sem. Od knedlíků – houskových, bramborových, vídeňských, přes gnocchi až po listové těsto si doma děláme sami. Mamka z toho má někdy nervy, ale lepší než kupované. Najdete tu taky právě tyhle základní recepty, taky chlebové recepty (ani ten na kvásek nechybí) a už sem říkala, že je tu skoro všechno?



A o těch jejích dezertech už jsem mluvila...?


Pokud se Vám Maryniny recepty líbí, ale nedisponujete v Brně troubou jako já, můžete její dobrůtky najít v třeba V Melounovém cukru.



Řada receptů odzkoušena mnou za Vás!

PS: Report z vysílání s Aničkou a Liborem brzy... a možná i něco navíc.
Jo a na 1. dubna nevysíláme... Ne, apríl! Zuzka je mimo ČR, ale předtočily jsme pro Vás druhý díl brněnských blogů a projektů dopředu, tak si nás nezapomeňte za týden v úterý zapnout.

Tak zdar!

7 komentářů:

  1. Ano ano, nejlepší recepty!
    Akorát mi to vždycky hrozně sníží sebevědomí a jak koukám na ty fotky, mám pocit že neumím ani vařit, ani péct :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to mám pocit u spousty foodblogů :D ale taky od Maryny nedělám ty největší prasárny, na to ještě nemám :D

      Vymazat
  2. Nejlepší! Jak Maryna, tak Melounový cukr <3

    OdpovědětVymazat
  3. Bože to borůvkové zrcadlo? No mňam!! Musím něco vyzkoušet :-) hezký čláke jako vždy Love run eat repeat

    OdpovědětVymazat
  4. pri takýchto blogoch som stále hladná :D

    OdpovědětVymazat