neděle 9. listopadu 2014

Blogy posledních pár týdnů

...ale ze všeho nejdřív, malý apel:

V úterý 11. 11. 2014 vysíláme - příjde host - Děvče u plotny - aneb slečna Kristina
zasílejte nám otázky na letemblogosvetem@gmail.com
které byste chtěli milému Děvčeti položit
ta nejlepší otázka bude odměněna časopisem Food
kde má Kristina článek
ke kterému vám připíše nějaký
- zaručeně milý -
ňuňu vzkazík


A teď už k samotným blogům. V poslední době výběr trochu stagnoval - důvod je prozaický. Svůj blogger účet mám propojený s gmailem, který používám akorát tak pro registraci aplikací a soutěžní spamy. A protože u mě bohužel v poslední době převládla práce nad prokrastinací, byla jsem nucena spíše než spamový gmail používat ten pracovní, na který mi chodí seriózní (rozuměj -stresslevel100-) maily.

Well, trapné řeči máme za sebou, pojďme na blogy.

Ani ne tak blog, jako spíš...dost cute online receptář. Píší jej dvě krásné ženy - Linda Rybová (jo, ta víla co hrála v Tmavomodrém světě a Ordinaci!:D) a Kateřina Winterová (tady se otevřeně přiznávám, že nemám šajn, kdo to je, ale pěkná je taky a Hanka by vám určitě řekla víc). Mě ohromily hlavně fotky (na druhou stranu, ještě jsme nesdílely foodblog, na kterém by nebyly krásné fotky). Při procházení receptů jsem zůstala jen u nadpisů. Nejsem kuchař a když vidím nadpis Dýně hokkaido plněná masem, sýrem a mangoldem, představím si akorát puch, co jsme měly s Hankou ve špajzu, když se nám tam jedna z těch hokaidó krásek rozhodla zplesnivět. Ale abych to shrnula - i pro laika, který v kuchyni rád tak maximálně ujídá, stránky vypadají moc pěkně a použitelně! V brzké době mám na ně v plánu přesměrovat veškerou Hančinu kuchařskou energii.

A ano, blog/web má základ v pořadu, vysílaném v České televizi, takže si celkem snadno k čtené verzi můžete doplnit i živé vizuálno.
Tu 
Tenhle poklad se k nám dostal opravdu náhodou, skrze facebookové lajky našich přátel (konkrétně Z ghetta Verči :). A byly jsme nadšené. Doslova nám rozsvítil první zmrzlé podzimní večery celkem solidní dávkou ironického humoru. Pokud autorku neznáte, doporučuji začít tímto showroomovým článkem, který jsme ostatně sdílely i přes Letem - jsem si celkem jistá, že takový report jste ještě nečetli.:) Showroomem nicméně sranda nekončí, počíst si můžete dlouho řadu dalších veselých příhod, nebo pár milých rozhovorů s českými foodblogery.

Tu

...mezi vámi vzbudil rozruch jak hrom. Odkaz se šířil téměř virální rychlostí (což sice není vidět na naší fb stránce, nicméně "interní" čísla ukazují téměř 1000 shlédnutí za hodinu, což je pro naši mini stránku s 450 liky malá fukušima.:D). Předem říkám - nevíme o Sandře nic víc, než 90 % zbytku světa. Tzn., že naše znalosti jsou asi takové - Sandra blogovala - její blog byl TOP - pak přestala blogovat - a už nebloguje.
Takže ano, objevení jejího instagramu pro nás bylo stejně šokující, jako pro vás. Nechceme z toho nic soudit, nicméně, stejně asi jako vy všichni ostatní, máme radost alespoň z tohoto malého kousku nebe.

Tu
Letem by nebylo Letem, kdybychom v průměru 1x za 14 dní nesdílely alespoň jeden slovenský zázrak. Sylvii von der Haupt dost možná většina z vás zná, nicméně, proč si kvalitní věci nepřipomínat?:) Krásné fotky, hezká holka, originalita na vás křičí z každého koutku jejího blogu...zkrátka - i like it. Líbí se mi, že se toho nebojí, bez ohledu na to, že bych si nic z toho, v čem se fotí, na sebe nevzala (já se totiž bojím :D). Takhle má zkrátka podle mě vypadat fashion blog. 

Tu
..celkem plynuje navazuji na Sylvii, vzhledem k tomu, že tenhle blogerský projekt zahrnuje i její spolupráci. Na - We are slash - nás upozornila Ivica a my se až trochu zastyděly, že jsme je neobjevily samy a dříve (za to může ta záměna pracovního a spamového gmailu!). Stojí za ním dohromady 4 blogerky - sylvie, paulína, kura beznohy a zuzka z red poppy stories. Blog mi trochu připomíná některé české pokusy dát dohromady online magazín spoluprací několika blogerek, nicméně tady to dostává trochu jiný - vyšší rozměr. Líbí se mi grafická i obsahová stránka, je to trochu punkové, občas balancující na hraně, nicméně každopádně obsahově zajímavé a zkrátka...dobře udělané.

Tu
A zakončíme to opět krásnou ženou, která to umí v kuchyni. Nechci se opakovat (krásné fotky, krásná žena, skončila jsem u nadpisů...) a tak se opakovat nebudu. Prostě, jestli umíte anglicky a Jamie už Vás nebaví, zkuste tohle! Kromě záložky Recipes, tu najdete také celkem neobvyklou Philosphy a nebo (ehm, už obvyklejší) Lifestyle. A nesmí chybět Store, samozřejmě (hned se mi vybavila Kitchenette a prkýnka za litr...:D). Tak už čtete?:)

Tu

A tak máme dnešní divokou a nebezpečnou smršť blogů za sebou. Všechny jsou umístěny na našem facebooku (vyplatí se sledovat!), který nám nicméně dost škrtí čísla shlédnutí, protože mu stále odmítáme zaplatit peníze za to, aby nás ukázal všem lidem, kteří nás vidět chtějí (rozuměj lajkují). Pokud patříte mezi onu šťastnou menšinu, ke které se všechny zmíněné blogy dostaly, omlouvám se a doufám, že i po přečtení toho článku a shledání, že tu vlastně není nic nového, stále patříte mezi naše příznivce!:D

Tak se mějte krásně, nezapomeňte soutěžit a v úterý 17:15 si naladit Radio r!

Z.

Žádné komentáře:

Okomentovat