úterý 29. října 2013

Instaweek #1

Instaweek... to je asi něco jako rychlorozpustný týden?!

Víte co je to instaweek? První musíte vědět, co je to instagram – co vám tady budu vysvětlovat, podívejte se třeba tu . Tak nějak jsem ještě nepřišla na to, proč si lidí fotí ty kelímky ze Starbucks, svoje nohy, boty, knížky, drinky a tak no. Tak nějak pořád nevidím v instagramu smysl. Ale samozřejmě, že nějaké sleduju… (A taky si fotím jídlo a boty a tak...)

Jde to vidět asi jen u fashion blogerů, na jejich blozích se objevují články s názvem „instaweek“. Názorná ukázka zde nebo tu. Tak jsem se místo fashion postu (Zuzka na to má přece jen víc odvahy) rozhodla raději pro instaweek post.

Tak přestože vlastně vůbec nemám instagram a vůbec ten jeho smysl neuznávám, (neuznávám fotky-koniny jako kelímky od Starbucks a vyumělkovaná zátiší s makronkama nebo knížkami v polohách, v jakých nikdo nečte) máte to tu!

Občas taky něco vyfotím. Zjistila jsem, že hlavně to jídlo. (Ale do tohoto stádia jsem doufám ještě nedospěla! ) Ale to my si děláme doma schválně a posíláme si to mezi sebou, abychom si záviděli, co kdo dobrého má. (Jsme my to ale zlá rodina.)

Nejsou to fotky z jednoho týdne, přiznávám se, nefotím každý den, co snídám… Nefandím tomu celému insta(ntnímu) projektu – jo, je fajn když někdo postne fotku z akce, na kterou chcete jít, ale nevíte, jestli jsou tam vůbec nějací lidi, ale (kristepane) fotka laků na nehty? (Kdyby to byla aspoň produktová fotografie.) Ale fajn, je na tom něco kouzelného, snad ze sociologického pohledu sledovat, že když se objeví nějaký typ fotek, najdete je pak u všech, nebo jak jsou vlastně ty ojedinělé profily všechny na jedno brdo. A co mě vytáčí nejvíc, je kvalita těch fotek – tak až jsme dospěli do doby, kdy je možné fotit tak kvalitní fotografie, tak přijde toto – jakési rozmazance a vybledliny. (Achjo!)

A nebo co si o tom myslíte vy? Používáte instagram? Vysvětlete mi prosím, co je na tom tak super, hype a cool a must-have. Nebo to jen špatně používám!?

Osobně sleduju instagramové účty asi hlavně kvůli jídlu, inspiruju se servírováním a dobrotami. A možná mě i zajímá, co zrovna dělá moje oblíbená blogerka… (Dobře!) Ale něčíma nohama se asi těžko inspiruju…

 Kokina. / Když se ráno vzbudím s vycházejícím sluncem. / Knihovna FF.

   Vejce Benedikt k snídani. / Mimoň. / Tarletky s lemon curd.

 Rádio R. / Ellie / Dort.

 Růže (překvapivě). / Mrkvový dort – narozeninový. / Snídám homemade džem.

Dobře, pořád nechápu, proč bych měla mít profil a tam ukazovat, jaké jím ovoce a co jsem napekla (nejsem přece foodbloger)…

Každopádně doufám, že jste se bavili.

A díky mojí sestře za poskytnutí instagramu.

Instavíkům zdar!

2 komentáře:

  1. Uprimne taky nemam moc velke tušení k cemu je vlastně instagram dobrý:D ale samozrejme ho mam:D v mem pripade to bylo neco, kde muzu postovat fotky z cest, protoze kdyz nejsem dva mesice doma, preci jen kazdeho zajima co delam:D a taky to pro me byl trosku unik z fb, ktery uz skoro nepoužívám:) ale ve vysledku? Ve výsledku je to stejna blbost jako ostatni site:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. samozřejmě chápu a znám případy, kdy se dá instagram využívat i smysluplně (a hlavně ne každý profil na instagramu má význam pro každého - od toho je tam to follow) ale toho obsahu, co má nulový přesah, je tam (pro mě) většina. vidím to ale jako formu sebeprezentace, takže proti tomu nijak nebrojím, jen nad něčím mi opravdu zůstává rozum stát

      Vymazat