sobota 14. prosince 2013

Report - blogy kreativní, o životě, cestovatelské, 2. část

Slíbené pokračování reportu z vysílání o životních blozích je tady! Tak si dejte pár minut off, nachystejte si čokoládku, usaďte se do křesla a čtěte...:)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgAEjeSyJDKLD7FQjWkoDflyG6ENT_wHE7a5tnLlAASlGw5bEHIcmSb6ZkM3IX76OQjNzAABlX2PfinXaY0SHJoz5iZahXZchNtPb-cLB3ygjmY4iQbJT6dljGMWZQunl_Ogy2FoMD_FGTu/s1600/Fleur+Collage+1.jpgDěravá hlava (=Hanka) ve vysílání o beauty blozích zapomněla na svou oblíbenou vlogerku Fleur De Force (taky se Vám vybavil Harry Potter a Fleur Delacour?!). Fleur nám tady moc nezapadá, jak už bylo zmíněno, jde spíše o beauty blogerku, ale proč nenapravit hříchy minulých dní, což? Abychom ji udělaly trochu promo a donutily Vás si otevřít si její blog - loni vyhrála soutěž o nejlepší blogerku roku vyhlašovanou časopisem Marie-Claire (ne, že bych fandila Marie-Claire, ale je třeba přiznat, že nejde o časopis vydávány v Horní Dolní, čtený pár lidma). Trochu více do naší kategorie zapadá svým youtube vlogem, který už je o životě téměř par excellence. Takže pokud máte trochu lepší angličtinu a také chuť strávit pár minut posloucháním roztomilé blondýnky...:) Výhodné je to i proty, co neradi čtou - točí se na ulici, s manželem, při plánování svateb...a stačí Vám zkrátka jen otevřít youtube.

Nyní přichází na řadu malá vsuvka v podobě 1000 věcí co mě serou. My, jelikož jsme jemné a křehké dívky, měly jsme ve vysílání menší potíže s vyslovením názvu stránky plnohodnotně - tímto bych také chtěla doporučit všem citlivým čtenářům, nechť raději otevřou stránku 1000 awesome things. V případě prvního webu jde ve zkratce o tom, že autoři (jsou 3) dost vtipně, výstižně a krátce popisují to, co jim leze na nervy (mezi mé oblíbené patří článek Lidé, kteří si natáčí/fotí celý koncert - ne, nemám pochopení pro magory co dokážou stát hodinu s iphonem nad hlavou jen proto, aby měli záznam, který je úplně na hovno nic, protože pod pódiem stojí armáda profesionálních fotografů a kameranů, kteří dělají přesně to, co by tihle lidé dělat neměli...).

Na závěr vysílání jsme pro Vás připravily čtyři blogy, z kterých jsme měly ohromnou radost. Důvody jsou nasnadě - nejsou příliš čtené, známé a i přesto jsou to blogy, o kterých byste měli slyšet.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhccKwD0Y6R55XrUyRlTYRAuEd_GROIEHay4DV8Z94oJO6asmigwyGBA2TnwYx2bF4zB9fHpYLqP5UoHcmwJ9C5SlU3lmCds6yB1VtEL79KEKiyhxwkPYJufm43j_0ahArhSHW_u9WYkXk/s1600/IMG_4343.JPGPokud nějaký z nich přece jen znáte, tak  to tipuju bude hlavně Sofia Leo. Mladá slečna, blogující nejen z Prahy, ale často také ze svých cest po Thajsku, Itálii, světě... Píše anglicky, ale své články si nechává (trochu kostrbatě) překládat, z čehož jsme vydedukovaly, že asi nebude původem z České republiky (tipujeme ji na Rusku, ale pokud nás někdo opraví, nebudeme se zlobit). Sofia také čas od času fotí své kamarádky - ať už v prádle, nebo s jejími oblíbenými šperky od Swarovského, nebo prostě jen na oslavě narozenin...Její blog Vám umožní nahlédnout do trochu jiného světa, než v jakém (možná?) žijete. A pro ty, co mají rádi drby - svého času se objevovala po boku syna Daniely Peštové, Yannicka. Jestli spolu ale ještě jsou, to nevíme...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi97Gc-BRgUaJnouHq4DiXcQGlSdfSvGWSdbhqksWBdJ0ZOryHFL2Rok7bIz_GY5WOtBzCJqJGUivsmO0t2bALkmdkZoN7pdXbajNNt-I4rO_91fG81JjeT_pWd-tYa_emJMF-PzKUMd6jO/s1600/flower+dress.jpg
Pojďme zpátky z výšek Swarovského na pevnou zem k blogu The new life beginning blog. No, i když pevně na zem...o tom se dá polemizovat. Blog má v jistém smyslu takovou kouzelnou atmosféru, autorka často cestuje a netradičně - píše ve třetí osobě (tzn. jako kdyby se nahlížela optikou někoho jiného). Nás nadchly i její fashion posty, které tak úplně fashion nejsou - zkrátka jen na kupku naaranžuje to, co si plánuje vzít na sebe. My jsme pro ilustraci atmosféry blogu citovaly článek z Paříže (nedaří si mi její články otevírat v samostatných oknech, tak si ho asi budete muset najít na jejím blogu sami).

A pro případ, že nás čtou i nějaké maminky...je tady Czech foreigner. Mě se líbí jako důkaz toho, že ne všechny matky musí mít během/po těhotenství mimibazar nemoc a vůbec, mimíkovský syndrom (Hanka mi sice ve vysílání trochu kontrovala, ale názor už si udělejte sami). Mezi její nejpopulárnější články patří Těhotenská svatba. V článku sice najdete jen dvě fotky, ale i tak...pokud se Vám líbí těhotné ženy (ne líbí, jakože líbí, ale prostě...si vždycky musíte prohlížet ty velké břicha a říkat, že jim to v podstatě sluší a jsou tak nějak více ženy), tak si článek určitě otevřete, protože těhotná žena ve svatebním Vás vezme ještě 3x víc!:)

Hanku pak těhotenská tematika dost nadchla a zaúkolova mě zmínkou o Miliónové mámě (ano, 2. místo na Blogerce roku). Nebudu Vás zdržovat popisy - protože, o čem jiném muže blogovat žena na mateřské, než o svém životě?:) Takže ano - domácí úklid, kosmetika, mateřská, plínky a dudlíky...:D Ne vážně, neodkazovaly bychom Vás na blog, který by za nic nestál. No ne?:)

A přesunujeme se za hranice k braťia Slovakům! Objevily jsme parádní, vtipný blog dvou slečen jménem Strč prst skrz. Ten nás nadchl svými fotkami, popisky už jsou jen milá přidaná hodnota. Opět se nám tady tak nějak prolíná téma svatby (zpětně si uvědomuju, že na děti a vdané ženy v tomhle reportu odkazuji až nebezpečně často), ale taky - netradičně - reportu z večírku se svobodou, třeba.:)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9qgoJ9TVNTwelmex1Az9aZUdUUlWf5vj4arWqLhhTppshUaa_OFEdzr7Ui-S-f_O9GM_MmZ_6HcQWEiq-Vg9lxieT52Lh2MsDhz7ZNsrZ6j9R9ZhJD8nEfd4h4-0Kcr4GHyoML_R1Vwu4/s640/pisztory_2.jpg

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjaOUrS28KHJaVe2pOGA6wQtXRynsNZ3S4KKiThTChsap5koQrs7GkU_BazOTGZNE6IHpdn1J8SnSSCtwiiWmZsIdlh1-pqro85DGy_6GeCt8oTOlNiDhmBHJWsj319Bmc3rfY71jNoobI/s640/IMG_0348+kopie.jpgNa Slovensku ještě zůstanem (a taky skončíme) s Pluto is near. Blog nás nadchl atmosférou - ano, i blog může mít atmosféru a tenhle je toho krásným důkazem. Hlavní důvod, proč Vám ho sem linkujeme, jsou fotky, které tvoří hlavní náplň blogu. Je to ten typ fotek, nad kterými můžete strávit hodiny a hodiny, i když místa, která jsou na nich vyfocená, stejně jako lidi, vůbec neznáte. Mají zkrátka atmosféru, styl a vypráví. Takové wehearit s opravdovým příběhem.:)

A to by bylo z reportu z vysílání...asi tak vše. Každopádně - nekopírujem slovo od slova, ani úplně všechno, to by asi nebylo úplně košér, že...:) Takže pokud Vás reporty zaujaly, nezapomeňte si záznam z tohoto vysílání pustit třeba k odpolednímu kafi.:) 

My se teď na nějakou dobu z rádia odmlčíme (zkouškové, Vánoce, prázdniny) a z éteru nás uslyšíte zase až v únoru, kdy pro Vás máme už teď připravených pár mega-hexa-super vylepšení. Do té doby se ale budem snažít být aktivní alespoň tady a na našem facebooku.:)

8 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Možná jsem to do článku moc zakamuflovala, tak pro upřesnění - netvrdíme, že není!:)

      Vymazat
  2. v pohode sa to pocuva pri praci vdaka a vesele vianoce :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jehee! Díky, tobě taky! Gifkuj a bloguj dál a budou ještě veselejší!:)

      Vymazat
  3. hezky holky :) a ano jsem cizinka z Ruska :) obcas s lehci laktacni psychozou :)))

    OdpovědětVymazat
  4. Jeeee dekuju holky :) To me pondelniho rana doooost potesilo :*

    OdpovědětVymazat
  5. Czech foreigner ctu moc rada. Ale treba Simply meme je podle me kyc na n-tou, texty jak z cerveny knihovny?! JInak vas blog se mi moc libi, jen tak dal, J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zalezi, me treba docela oslovilo to, jak pise ve 3. osobe - podle me dost neobvykle, upoutalo me to. Kazdopadne - taky nazor, ze jo, blogosfera je dost siroka na to, aby si clovek vybral co chce a nechce cist. A diky!:)

      Vymazat