sobota 18. ledna 2014

Zmizení beauty blogerky Lili

Novinka týdne! Blog beauty blogerky Lili zmizel! Ptáte se proč? Řekneme Vám proč! A dokonce Vám dáme i vybrat...

no1
Během jedné bouřlivé zimní noci se slečna XY opila jako dělo. Když přišla domů, otevřela oblíbený blog blogerky Lili. Jelikož její koordinační funkce byly v danou chvíli značně podprůměrné, omylem blog nahlásila jako blog s nevhodným obsahem. Na bloggeru byli v danou noc rovněž velmi opilí a tak blog Lili vesele smazali - sakumprásk. Shodou okolností byla oné osudné noci opilá jako dělo i samotná blogerka Lili. Když po nočním flámu, stále ještě s trojkou v žile, dorazila domů a zjistila, že její téměř dvouletá práce je smazána, řekla si - když sakumprásk tak sakumprásk a smazala i všechny přídavné weby, kterého byly s blogem svázány (instagram, gmail, ask).
My Name Is Skrillex

no2
Lili po celý její život trápí silná emoční labilita. Ke smazání stránek Lili vedl rozchod s přítelem - veškerá kosmetika recenzovaná na blogu jí ho totiž připomínala.
.

no3
Lili je vystudovaná psycholožka-socioložka, která po 2 roky budovala blog a jeho solidní pověst. Smázání blogu je součástí socio-psychologického pokusu. Lili nyní přilívá oleje do ohně jako anonym na fórech, kde se řeší její zmizení a z dálky pozoruje reakce (a taky z nás všech má srandu).
Reality check | via Facebook

no4
Lili není žádná Lili ale Libor, který si pro vybudování své identity vypůjčil pár fotek od jedné polské blogerky (a komu by to nestačilo tak taky tady a tady a tady). V posledním článku před smazáním blogu se ptal/a na velikost  bot 41/42 což pár lidem přišlo divné a tak...se objevuje teorie o Liborovi - transvestitovi - v některých verzích přeoparovaný muž na ženu (je totiž rozdíl mezi transvestitou a transexuálem) - který tady celou dobu příšerně podvádel, všem lhal a vůbec by zasloužil za ty hrůzy co nám čtenářům napáchal jít do vězení! Hnízdo těchto informací je tady (v článku ani zmínka, musíte pečlivě projít komentáře), kdo má málo, může si počíst i tady - a samozřejmě nejsme první blog, který kauzu zmizení Lili řeší - tady (samozřejmostí je výživná diskuze v komentářích).
Jediný racionální argument, který se ve všech těch diskuzích objevuje je fakt, že Lili se nikdy neukázala na žádné akci (blogerka roku, atp.) a nikdy na blog nenahrávala žádné své fotky. Na druhou stranu - komu to kdy vadilo...

 tak
Vyberte si, která verze Vám sedí nejvíc - a nebo se tomu všemu jenom zasmějte, ignorujte, klidně si klepejte na čelo. Pokud je opravdu čtvrtá verze pravdou, měli bychom se spíše pozastavit sami nad sebou. Jasně, není moc košér když někomu kradete fotky, ale...svými reakcemi jsme zapříčinili smazání jednoho z nejlepších beauty blogů v Čechách. Vážně by nám tak strašně vadilo, že beauty blog psal muž (přeoperovaný muž, whatever...), když jeho recenze, tipy na cvičení,  levnou kosmetiku a vychytávky měsíce jsme všichni hltali?

Navíc - kdyby to všechno vážně psal transvestita/transexuál - není to spíše senzace, než důvod ke smazání? Nečetli bychom její/jeho recenze ještě dychtivěji a nemluvili a nešířili bychom daný blog ještě více?

Já jsem přišla hlavně o cenný zdroj dat co se kosmetiky a cvičení týče a nemám - a asi už ani mít nebudu - pro něj v českém rybníčku náhradu. Takže - Lili, Libore, ať seš kdo seš...vrať se! A jestli se vážně vrátíš jako muž, věř, že tvůj blog získá ještě daleko větší popularitu, než měl do teď.

ps  - já nejvíc fandím party hard verzi!

11 komentářů:

  1. A co myslis, vrati sa? Podla mna zalozi novy anonymny blog, ziska uznanie citatelov ..ale potom ju na zaklade stylu pisania 'odhalia' ako Rowling, ze stoji za Cuckoo's calling :P
    Mna este na tom bavi 'kauza' spred par mesiacov, ked Lili zverejnila, ze ktosi sa vydaval za nu (pajcoval jej falosnu identitu) a nechaval si na seba posielat kozmetiku..tomu vravim karma :)) (alebo je ta kauza takisto vymyslena? tu si clovek nemoze byt nicim isty..)

    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslim si, ze to zkusi znova - stejny obsah, ale jiny format ve smyslu, ze identita uz snad nebude vypujcena. Kdyz si takhle uspesny, tezko se podle me od vseho odstrihnes pouhym smazanim blogu, myslim ze ty benefity, ktere z toho mela ji "nedaji spat". :)

      Vymazat
    2. Hm imho nepojde ani tak o benefity v zmysle vyrobkov zadarmo (neprislo mi, ze by recenzovala v style 'hlavne nech je to zadarmo') ako o to, ze ju podla mna blog bavil. Mam pocit, ze to bolo vidno..hrala sa obsahom, nebolo to len take suche ze 'prosili ste ma o rubriku/clanok xy, tak tu je..'

      Mame casu dost na hypotezy, vraj predosla prestavka po prvom 'odhaleni' trvala rok a pol..:D

      Vymazat
  2. Výborný článek... já nad tím taky přemýšlela z mnoha úhlů a nakonec jsem se tak nějak smířila s verzí číslo čtyři, ale s postojem normálního člověka, který se snaží to snaží pochopit. Je mi prostě jedno kdo to psal, jde mi o to, co psal a ten obsah prostě byl výborný! A samozřejmě bych ráda, aby se blog vrátil... ať s Lili nebo Liborem.
    thechangeofmissy.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Ja si tiez myslim, ze si zalozi novy blog :) kto raz zacal blogovat toho to len tak neprestane bavit :)

    Posledny tyzden Nobilis Tilia giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/novorocna-nobilis-tilia-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  4. Kdybyste chtěli Lili vyjádřit podporu a dát najevo, že ji chceme zpátky, ať už je to jakkoliv, tak tady je fb stránka
    https://www.facebook.com/pages/Chceme-Lili-zp%C3%A1tky/1428701324033592?fref=ts

    OdpovědětVymazat
  5. Tož blog jsem nesledovala, ale o kauze vím s VV a je to podivné. Proč by mělo vadit to, že o kosmetice píše muž, když o ní (očividně) píše dobře? Na druhou stranu by mě, kdybych byla čtenářka naštvalo, že nepíše otevřeně a lže. Jak má totiž pak člověk věřit tomu, že ten a ten krém je zaručeně nejlepší a autor to jen netvrdí, protože mu ho poslali bedýnku zdarma? :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj holky, narazila jsem na Vás čirou náhodo zkrze Markétku z eat run love a už teď můžu říct, že jste super a budu Vás dál sledovat :) Každopádněě.. Poslouchala jsem vaše vysílání o beauty blogerkách a ta zmínka o Lilli mě vážně pobavila :D Kdo by tušil, jak rychle se to všechno obrátí, že? :D A jak jste říkaly, že neznáte žádného beauty blogera a že málokterý muž bloguje o kosmetice.. No, teď už o něm víte..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, ironie osudu, jak blízko jsme byly pravdě, sama se teď směju!:D A díky za přízeň a chválu, každý nový čtenář je pro nás radost a motivace.:)

      Vymazat
  7. Kdyby to skutečně byl Libor, jak se ví, že je to on? Proč to nemůže být třeba jiná holka, která jen krade fotky nějaké polce? Co všechny ty fotky laků na ryze holčičí ruce v jejích článcích a podobně...?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevím. Proto je tam více "verzí". Láká přiklánět se k poslední, zastává ji nejvíce lidí, co se důkazů týče, myslím, že je to spíše v...spekulativní rovině? A ke kradení fotek - myslím, že takhle velké kopírování už není možné zastírat tak dlouho - vypůjčení si obličeje (který navíc prezentovala fakt minimálně), je něco jiného, než vypůjčení si veškerého grafického obsahu.

      Vymazat