čtvrtek 20. února 2014

Report - Brněnské blogy a Eat Run Love

V novém semestru ty stejné hlasy letí blogosférou a vybírají pro Vás maximálně super blogy.
První respektive šesté vysílání Letem blogosvětem je již na světě a má taky svůj report!

Téma: Brněnské blogy. Host: Markéta z Eat Run Love
Brněnská blogové scéna je super velká a my jsme již několik brněnských blogerů představily v minulém semestru. Z Ghetta blog - www.zghettablog.czDěvče u plotny - www.devceuplotny.cz, Future Sailors - www.cargocollective.com/futuresailors či Streets of Brno - www.streetsofbrno.blogspot.cz.


Na začátku vysílání jste mohli zaslechnout o Aničce – byla první vlaštovkou úterního vysílání, protože je to taky brněnská blogerka a určitě stojí za stalk – více najdete na našem blogu v rubrice Blog týdne.

Z Ústavu hudební vědy rovnou na zubařinu. Francouzsko-anglicko-slovensky vedený fashion blog, krátkovlasou studentkou – to je Bohéme on vyoage více ve vysílání. Inspirativní čistý, jednoduchý, geometrický styl. More stalk here http://instagram.com/mar_si.

DSC_8541

Další blogerkou byla Ivica http://winesnowwhite.blogspot.cz/ - kdo rád architekturu a nápadité exteriéry tak sem! Taky DIY a jiné tipy.


Koketujete rádi? A se zdravou výživou? Kim si vede vyloženě zdravý blog obohacen o vietnamskou kuchyni. Má také youtube kanál. A sportovací tipy – více zaznělo ve vysílání.

(Věřili byste, že tahle jako-brownies-vypadající-věc je vlastně z červené řepy? Recept najdete tu: http://koketovanisvyzivou.blogspot.cz/2014/02/zakusek-z-cervene-repy.html.)

Crustycorner – jojo, to je ten velký vařící potenciál! Najdete to všechno tu: http://crustycorner.blogspot.cz/.
O Nikdy nebo navždy jste slyšeli ve vysílání. Po důkladnějším přečtení jejího blogu mám jisté obavy, že je to grafomanka, ale mně se to líbí.
Daniela Hálová – možná majitelka největšího teenagerského šatníku v Brně.


Mag – fotografka, DIY tipy, mimochodem další dlouhé vlasy, dlouhé nohy blogerka. Jestli chcete tipy na módní kousky od začínajících ale i známých českých návrhářů, blog je toho plný. Přesto že tam žádné tagy nemá, u ní hledejte štítky jako klauzury, ateliér, umprum, všup, výstavy a tak. More stalk here: http://instagram.com/cleanmag/


Káča v troubě je mladý blog, ale třeba se ještě vypeče. Co se týče The Daring Bakers' Challenges – ok, mystifikovala jsem Vás, v reportu se o tom nic neobjevilo, ale pro pořádek – info tu: http://thedaringkitchen.com/about-the-daring-kitchen.

A co se do vysílání nevešlo?  Lucie z http://delicious-blog-lucie.blogspot.co.at. Tady jsme zase u zdravého stravování. Já jsem si vzpomněla, že jsem tu náhodou už hrozně dávno našla recept na polentové hranolky - http://delicious-blog-lucie.blogspot.co.at/2013/12/polentove-hranolky-se-susenymi-rajcaty.html - a děláme je doma skoro furt, jsou fakt chutné a říkám si, že i zdravé – ještě když je namáčíte do nějakého nezdravého dipu, tak jsou perfektní. Najdete tam nespočetně mnoho receptů, od sladkého, slaného, přes cukroví, polévky, saláty až po pár masových receptů!

(Recept na zdravé twix tyčinky?! - http://delicious-blog-lucie.blogspot.cz/2013/03/zdrave-twix-tycinky.htmlCo vy na to?)

Nestihly jsme taky Áju a její Mlsné jazyky. Super je, že uvádí cenu jednotlivých dobrot a cenu za porci. Hodně tu najdete recepty na krekry a podobné slané zobání. A posledními blogerkami jsou Terka a její zelené brněnské oči. Je to mladičká brněnská blogerka, náplní blogu jsou hlavně outfity. Najdete ji i na na ask.fm a lookbooku. Nechybí tipy na líčení, kam do sekáče, recenze kosmetiky. A jako poslední jsme vybraly Moniku, 24-letá blogerka, studentka psychologie. Bloguje ze svého módního kabinetu hlavně o módě, návrhářích a akcích s tím spojených, DIY, vlasové, kosmetické tipy, cestování. A taky tu najdete interwiev s jiným fashion blogerkami.


Speciálním hostem vysílání o brněnských blozích byla (brněnská blogerka) Markéta a všechno, co jste kdy o ní a jejím blogu chtěli slyšet poslouchejte ve vysílání – zhruba od 49. minuty (ale vlastně poslouchejte od 1. minuty vysílání, protože Markét je s námi celé vysílání). O blogu, jídle, cvičení Vídni a všem možném i nemožném.

Markéta vede úspěšný - my jej nazvaly teda - lifestylový blog - najdete u ní jídlo - rychlé, studentské, chutné, zdravé, nezdravé a různé jídlové speciály; taky cvičící tipy, cestovatelské tipy a v našem vysílání i spoustu dalšího...


(Jo a s tou celulitidou to byla vážně sranda.)



Děkujeme Markét za návštěvu ve studiu (a za loupáčky). O tom jak jsi vysílání užila Markéta, si můžete počíst tu.

Brněnskému blogování zdar!

10 komentářů:

  1. Super článek, vysílání jsem si pustila včera a fakt to stálo za to! :)

    OdpovědětVymazat
  2. super post, mám ráda tyhle tipy a to jak si jimi rozšiřuji blog přehled =))

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý článek :)) Blog Markétky miluju, mám strašně ráda styl jejího psaní a dokonalý smysl pro humor :)!
    Všechny ostatní blogy znám a patří mezi mé oblíbené, kromě blogu http://winesnowwhite.blogspot.cz/ , o tom slyším poprvé, nicméně hned se jdu podívat :)!

    OdpovědětVymazat
  4. Holky moc díky za zmínku o mně a také tipy na talentované blogerky z Brna :-) Markét je super, čtu ji moc ráda. Přeji vám krásný den!

    OdpovědětVymazat
  5. A já děkuji za pozvání!:)
    Akorát recept na ty loupáčky, co jsem vám donesla, je tenhle - http://eatandrunandlove.blogspot.cz/2013/03/celozrnne-loupacky-tentokrat-opravdu.html . Tamty rohlíčky jsou taky moc dobrý, ale tyhle loupáčky mnohem lepší! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem právě nevěděla, které to jsou :D viděla jsem, že tam toho máš víc :) no tak proč vlastně nezkusit všechny že! :D

      Vymazat
  6. Haha, grafomanka. Nikdy jsem o tom nepřemýšlela, ale dost možná jo. :))
    Jinak díky za zmínku, máte super pořad!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no jo, a ke všemu píšeš moc vtipně :).. a my děkujem za pochvalu))

      Vymazat
  7. Jeej, tak to je naprosto skvělý článek! Dlouho jsem pátrala po nějakých brněnských blogerech a blogerkách, bohužel marně, tak děkuji, že jste mi je tady tak pěkně naservírovali :-) Jen tak dál s takovými články! :-)

    Terča z www.chicoco.cz :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. A v úterý vysíláme o půl šesté na www.radior.cz pokračovaní brněnských blogů! Tak nás můžete poslouchat (případně záznam bude na www.mixcloud.com/letemblogosvetem), ale report připravíme samozřejmě taky.)

      Vymazat