úterý 4. března 2014

Blog týdne - Ivica

Tento článek už mám jako koncept nachystán zhruba 4 týdny, tedy od doby, kdy vznikla tato rubrika. Zvažovaly jsme, zda ho postnout i přesto, že jsme na něj upozorňovaly jak ve vysílání brněnských blogů I., tak v následném reportu, dokonce i ve vysílání ČT24...a nakonec jsme se rozhodly, že Vás o něj neochudíme, snad i proto, že pozvánka do vysílání z důvodu časové kolice (musím se naučit pojmenovávat věci jednodušeji, občas přijdu sama sobě směšná) zkrátka nevyšla a my jsme jejímu blogu chtěly věnovat více prostoru, než jen pár vět do éteru rádia. A zkrátka, v téhle rubrice prostě má své místo.

Jsem tady s dalším tipem na fajn blog! Na první pohled by se možná chtělo říci, že nevybočuji z fashion kolonky. Při bližším prozkoumání blogu Wine snow white Ivicy Kačerové, ale zjistíte, že nabízí o dost víc.

Ivica začala blogovat poměrně nedávno, já jsem si ji nicméně všimla ještě před jejím blogerským entreé - díky Streets of Brno, kteří byli u nás na návštěvě v rádiu a já jsem se jich vyptávala na tu slečnu, co na jedné z fotek vypadá tak přirozeně (fotka je na konci tohoto článku). Zhruba někdy v té době také vznikl její blog.

Tu
Tu

A proč mě Ivica baví...

Jeden z důvodů je, že si pečlivě vybírá místa pro focení. Občas mi i připadá, že jsou sladěné s tím, co má zrovna na sobě...a nejvíc se mi líbí to, že uvádí lokalitu vzniku fotky. Často se mi stává, že při pročítání blogů narážím na fotky s fakt krásným parkem/architekturou/zajímavou ulicí - a samotné místo mě zaujme více, než to co má dotyčná na sobě (což je ten lepší případ, občas mě taky nezaujme vůbec nic...:D), bohužel, s popisku se dozvím jen to, co vědět vlastně ani moc nechci (jako třeba že kafe ve Starbucks je nejlepší na světě...).

V poslední době navíc začíná tohle designově-architektonické zaměření blogu rozšiřovat, zejména po textově-obsahové stránce. Studuje v Brně, takže se jedná převážně o brněnskou architekturu.

Možná taky i proto, že obdivuju lidi, co se dokáží obléknout v second-handech. Snažím se občas odhadnout už z fotek, co to bude tentokrát...no většinou se netrefím. Taky si myslím, že nakupovat na těhle místech vyžaduje daleko více trpělivosti, v určitém smyslu i námahy - oblečení tady většinou není uhlazeně naservírované na prostorných policích. Najít kousek, který Vás zaujme, bude z kvalitního  materiálu a za dobrou cenu...dá práci. I v tomto na jejím blogu tedy najdete inspiraci.

A za třetí - mé oblíbené - zkrátka mě baví, což je u mě jádro všeho. Designová i obsahová stránka (ve smyslu textu) je krásně vyvážená, málokdy se stává, že mě baví obojí, jsem v tomhle poměrně náročný čtenář.

Tu
Bonusem jsou také hezké fotky - jak pak by taky nebyly, když je fotí Tomáš Gál (ano, polovina projektu Streets of Brno, respektive - fotograf).

ps 1: i malý blog s malou čtenářskou základnou může udělat velkou radost. alespoň mě určitě.

ps 2: žádný facebook, instagram, nebo nedej omgask se tady nekoná.a blogu to nijak neubírá.

ps 3: kdybyste měli nějaké tajné tipy na fajn second-handy v Brně, sem s nima!


3 komentáře:

  1. Děkuju moc za tip, musím se přiznat, že to tomhle blogu jsem nikdy předtím neslyšela...

    OdpovědětVymazat
  2. Líbí se mi, jak o ní píšeš, už z toho mě blog rozhodně zaujal, takže se tam ráda podívám :)

    OdpovědětVymazat
  3. robí mi radosť, že niekomu môj blog robí radosť :) Zuzka, ty si najväčšia fanynka!

    OdpovědětVymazat