pátek 5. září 2014

Laskominy od Maryny + blogy poslední týdnů

Už je to zase pěkných pár dnů, co jsme naposled odvysílaly. Ještě těsně před tím, než k nám náš foodblogerský host dorazil, jsme se samy sebe ptaly, jestli jsme si neukously trochu moc velké sousto...A z moc velkého sousta se nakonec stala docela lahodná dobrotka (a to doslova).

Maryna, z blogu Laskominy od Maryny byla skvělým hostem. Usměvavá, upovídaná, dokonce i se zákuskem (který stál i za porušení pšeničné diety). Maryny jsme se ptaly na její polské kořeny (dokonce zaznělo pár autentických vět v nářečí ponaszymu), inspiraci při vaření, jestli rozeznává diverzitu polské a české kuchyně, jaké speciality doporučuje si přivézt ze zahraničí (takže třeba z Itálie už žádné trička s nápisem Roma, ale mouku přátelé, mouku!), ale také třeba na její blogovací pauzu. Vysílání si můžete pustit tu, takže pokud jste to ještě neudělali...!


A protože jste si jistě všimli, že Marynu neprovázely žádné blogotipy...přináším je právě teď. Stejně jako minule platí, že pokud sledujete naše facebookové stránky, většinu z nich budete znát. Tentokrát nesledují žádnou jednotnou linku, je to zkrátka takový...blogomix.:)

MA MAISON BLANCHE
Blog, na kterém budu pravděpodobně následující měsíc nejčastějším návštěvníkem. S Hankou se totiž stěhujem, zařizujeme nový byt a pokoj a já trpím lehkou obsesí, co se bílé týče (v mé skříni není nikdy dost bílých triček, kalhot, šál, svetrů...). Pokud občas sledujete blogerské househuntingy, asi víte, že není profláknutější a oblíbenější barvy než bílé ve spojení se slovem simply. A možná je fajn, mít v téhle podobě i nějakou ryze českou inspiraci. [tu]

Tu

PRESSBURG 95
Když jsme sdílely Pressburg 95, setkal se mezi Vámi s nečekanou odezvou. A vlastně se není ani čemu divit. Kvalitních blogů s tímhle designem, stylem, tématikou je jako šafránu. Blog má dva autory (tzn. že pokud Vás začnou nudit příspěvky jednoho, vždycky tam můžete ještě chodit kvůli tomu druhému) a já výjimečně spíše než text odbdivuji fotku. Chodím na jejich blog odpočívat. Respektive, mé oči k nim chodí odpočívat. [tu]

Tu

BONNIE & CLYDE
Iw a Ondru už sledujem od počátku vzniku jejich blogu. Jsou taky jediní, v dnešním výčtu, o kterých jsme se ještě nikde nezmiňovaly, pořád jsme si je šetřily...na příště, což je vlastně teď. Jde o blogující pár, blog je opět hlavně o fotce, nicméně, vzhledem k tomu, že žijí v Praze, pokud budete číst články alespoň s trochu větší pravidelností, objevíte díky nim taky pár skvělých restaurací, nebo kaváren.
Mě baví hlavně lehkost a hravost, s jakou blog vedou (což platí zejména o společných fotkách). [tu]

Tu

VERONIKA DIMITRIVOVA
A teď z úplně jiného soudku, končí adorace fotografií (ne že by Veronika neměla hezké fotky, ale...), začíná adorace těla. Blog Veroniky Dimitrivové je ve zkratce takový příběh o tom, jak si jedna slečna řekla, že zhubne, zachytí to na blogu a stane se celkem populární propagátorkou zdravého životního stylu. Takže ano, jde o fit blog. Rady na to jak cvičit, jak to nevzdávat, jak to vydržet a možná i trochu - jak se z toho nezbláznit. [tu]

Tu

Vím, je toho dneska trochu méně než obvykle. Důvody jsou více než jednoduché - práce, která alespoň mě teď zaměstnává na 101 %. Do toho hledání bytu - najít ten náš ideální nám zabralo více než 3 měsíce. I přesto ale v hlavě pořád nosíme nápady na to, koho pozvem (ale taky, koho určitě nepozvem :D), na co se ho zeptáme a koho bychom rády z blogosvěta ještě poznaly.


A protože už to bude rok, co Letem existuje a vysílá...střihly jsme si s Hankou malé pražské soustředění (aneb taky zda-li pak slivovice chutná na Moravě stejně jako v Čechách).
Takže posíláme turistickéahoj z Prahy a slibujem, že příští vysílání bude ještě lepší, než nejlepší. Do té doby sledujte náš facebook, poslouchejte staré vysílání, pište a zakládejte blogy...a mějte se fajn.
:)


5 komentářů:

  1. B&C jsou pro mě od začátku úplně TOP!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas! Za pár týdnů (ehm, zhruba za dva) s nima chystáme malé rádiové překvápko, které teď už vlastně není překvápkem..:)

      Vymazat
  2. zboznujem vas projekt! nechapem ako sa vam stale dari objavovat nove a nove blogy...napr PRESSBURG 95 som nepoznala a to som si myslela, ze sa orientujem na blogoscene ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujem! Pressburg je naše malá perla, taky jsme ho objevily teprve nedávno.

      Vymazat