čtvrtek 8. května 2014

Blog týdne - Fjädrar i dammet

Blog Babo už sleduju relativně dlouho - jedna z mála stálic, která mi vydržela. I proto jsem se rozhodla se s Vámi o něj podělit. Prošel u mě zkouškou času, která je ze všech pomyslných blogouznání, tou nejvyšší.

tu
tu

Babo je blond slovenka (skandinávského typu :) a studentka architektury, aktuálně blogující ze svého zahraničního ročnímu erasmu (zde byla špatná geografická informace - kaji se - více v komentářích) (který už se ale pomalu chýlí ke konci). Na její blog jsem se prapůvodně dostala přes komentáře u Véčka, později i Melisy, Paulíny...ano, blogerský propletenec, každopádně, why not, inspirativní lidi se zkrátka asi navzájem přitahují. Navíc, tyhle komentáře zvyšují pravděpodobnost toho, že jste si blogu Babo všimli už dávno před zveřejněním tohodle postu.






Nejdřív mě bavily jen outfity. Pak jsem si všimla, že i text má hlavu a patu. No a nakonec se do toho začal míchat i design, architektura, fotky budov (už u Ivicy jste si mohli všimnout, že pro tyto spojení mám slabost) a reporty z cestovatelských výletů...
tu


























Líbí se mi taky fotky. Třeba na posledním aktuálním příspěvku to jde krásně vidět - jmenuje se the power of selfie a ano, obsahuje (kromě textu) pouze selfie fotky babo a jejího přítele. A světe div se - není to nuda.

tu
Obdivuju lidi, kteří dokáží nafotit obyčejné fotky neobyčejně. Je mi jedno, jestli je to použitím filtrů, nebo fotky neupravuje, nebo...whatever...už tak 7 let se snažím tenhle skill získat, zatím neúspěšně. A musíte uznat, že i tyhle taštičky, prostě jen vyskládané vedle sebe, zkrátka vypadají dobře.

Mám ráda blogy, které jsou své. A tady cítím snad až...genius loci? I když to zní ve spojení s (v podstatě) webovou stránkou trochu divně.

A možná právě o tom to je - vytvořit místo (ok, stránku), kterou se budete inspirovat, rádi vracet a mít k ní takový ten milý vztah, i v tak anonymním a obrovském prostoru, jakým internet je.

8 komentářů:

  1. Naprosto souhlasím, blog jsem si prošla a zamilovala si ho. Děkuju ta tip :)

    OdpovědětVymazat
  2. uau! ďakujem! genius loci v spojení s mojim blogom, asi sa vznášam nad stoličkou práve.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lisabon je hlavné mesto Portugalska potom :-)

      Vymazat
    2. omg - dekuju! zemepis je moje navzdy slaba stranka, priste musim vic zapojit google (a mozek).achjo.

      Vymazat
    3. už som si to prečítala asi 5 krát, to je také krásne, fakt si tie slová vážim :-)

      Vymazat
  3. ten blog už čítam strašne dlho a rada, vždy sa teším, keď babô pridá nový post, lebo je to pekná podívaná i počítaná :)

    OdpovědětVymazat