sobota 25. října 2014

Blogerka roku

Milí zlatí,

tak nám vyhlásili nominované blogy v jednotlivých kategoriích blogerky roku. A protože jsem proseb o hlasy měla za poslední měsíc jako správný stalker plnou zeď, byla jsem se podívat, kdo že se to do těch vítězných kol nakonec proklikal...a zůstala jsem trochu překvapená.

Abych ale ještě trochu nastínila svůj pohled. Za poslední půl rok jsem spoustu fashion blogů přestala číst. Důvod je prostý - už mě nebaví koukat na superultrahubený holky v džínách z Topshopu, bundě ze Zary a s kabelkou Michael Kors v jedné a kávou ze Starbucks v druhé ruce. Už mě ani nebaví číst, jak chodí 4x denně cvičit, jak si kupujou freš smoothies na pročištění organismu a jak se každý den fotí ve fitku v teniskách Nike ladících s gumičkou ve vlasech.

Zkrátka jsem začala chtít nějakou přidanou hodnotu. Fashion blogů je spousta, proč bych měla číst zrovna tebe? A tak jsem začala hledat - zajímala mě fotka, zajímal mě text a zajímalo mě, jestli  má autorka jenom skříň plnou drahých věcí pro selfíčka v zrcadle, nebo má i obsah, který dokáže zprostředkovat blogem. A tak se stalo, že můj bloglist celkem brutálně prořídl.


No - a s podobnými očekáváními jsem otevírala stránky blogerky roku. Nejdřív kategorie fashionobviously (už jste si možná všimli, že přes dobrotky je tu Hanka :) - boo (jasně, chápu), glamazoneva (nebaví, nečtu, navíc má blog příšerný design, kdy na ipadu i noťasu vidím jen 20% textu a zbytek je ten nejezdící nadpis nahoře), heels in prague (adéle fandím!), a cup of style (začínám znovu číst, holky za poslední půl rok dodaly blogu zase trochu šťávy), czech chicks (nečtu a když čtu tak se směju)...a zbytek holky v kalhotách z topshopu s kabelkou michael kors. Zkrátká žádná Melisa, Paula...

Trochu mě zarazilo, že vkus čtenářek je tak jednolitý. Vzpomněla jsem si na blogy, které postujem přes Letem - pressburg95 se přece setkal se skvělou odezvou, Melisu čte také spousta z Vás..a když už teda občas sdílíme nějakou tu krásku v džínách, většinou má tak málo prokliků, že už pak zase dlouho žádnou nesdílíme. Tak kde je chyba?


Tu

Rozladěná jsem překlikla do objevu roku. Well...zklamání č.2. Do očí mě praštil Mystic Lipstick - má první reakce - wtf, co to je za název?! Na druhou stranu, už se vidím ve studiu za mikrofonem, jak s vážnou tváří kladu dvěma autorkám otázku, jak přišly na tak sofistikovaný název blogu. Ale abych to zkrátila - design blogu je troufám si říct, ještě horší než ten náš. Mezi články jsem pak našla takové perly jako recenze na epilátor (aneb při jaké rychlosti vás to vytrhávání chlupů bude bolet nejmíň...) nebo článek Oslovilo mě začínající slovy jelikož život bez hudby si neumím představit a bez Chinasek už vůbec, tak...tak tohle má být jako objev roku?! To jako, když si blog začne psát někdo, kdo se aspoň 2x za měsíc objeví na super.cz, je z toho blogerský objev roku?

Nebo taste of violet. Řekněte mi, čím se tenhle blog liší od milionu jiných fashion blogů vznikajících každou minutu, že je nominován v kategorii, ve které má být - alespoň podle mě - snad něco...objevného? (na druhou stranu, abych si neprotiřečila, mysticlipstick je v jistém slova smyslu objevný vlastně docela dost).


Mohla bych pokračovat dál, ale nechci s hrát na cruelu. Navíc, blogerka roku je založena hlavně na hlasech čtenářů ne? Takže to je něco jako jít sama proti sobě...

Zkrátka - asi blogosvětu vůbec nerozumím. Mám zvrácený styl, líbí se mi divní lidi a...jsem z toho trochu smutná. Čekala jsem větší...překvapení, čerstvý vzduch, zkrátka něco nového. Jenomže to se od blogerky roku asi nedočkám. V duchu jsem se pak mračila nad tím, k čemu taková soutěž vlastně je, ale to už by bylo moc rýpalství najednou.

A jaký je Váš názor na blogerku roku? Sklidním haty, za to, že tomu nerozumím, nebo jsou vaše pocity podobné? Hlasovali jste vůbec? A pokud ano, proklikali se do kategorií vaši favoriti?

A jsem v tom opravdu úplně sama?


!
Z.

17 komentářů:

  1. Ano ano, urýpanou Zuzku mám ráda, jen tak dál! :D

    A s tím čtením fashion i jiných blogů to mám podobně, hodně jsem jich přestala sledovat úplně, protože 4 fotky a tři věty stylu "koupila jsem si nový boty v topshopu" nejsou něco, co by mě nějak obohatilo. A na některý kouknu, projedu fotky, ale tím to končí, a za pár minut si ani nepamatuju, co že to tam vlastně bylo. Těch s textem, který si pak i zapamatuju nebo mi to "něco dá" je sakra málo.
    A celkově jsem docela překvapená, a to ze všech kategorií soutěže (a ne proto, že tam nejsem já:D), není tam plno blogů, které by si to zasloužily (Třeba Z Ghetta blog, Růžová panda apod.), a namísto toho je tam jakási moderátorka z Novy a Evropy 2 :D

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Z. páčia sa mi tieto viac kritické články. Nie preto, lebo preferujem negativizmus, ale skôr preto, pretože mám pocit, že takéto typy článkov podporujú myslenie, a čitateľ si uvedomí (snáď), aby nespieval ódy na tie jednoliate blogy, ktoré sú akoby produkované z jednej továrne!

    Osobne si myslím, že spomínané blogy budú mať vždy najvyššiu čítanosť, pretože všetci idú hlavným prúdom, a práve preto som aj rada, ak nájdem nejaký neokukaný a prínosný.

    OdpovědětVymazat
  3. neviem či sa tam nachádzajú nejaké slovenské blogy
    pretože ja som sa tam myslím pred 2 rokmi či kedy už neviem chcela prihlásiť a vobec mi nešlo :D
    tak ja neviem ako sa tam vobec prihlasuje ani nič či to oni vyberajú?
    neviem
    možno fakt len české...

    každopádne táto akcia mi príde fakt mimo
    akože načo je to dobré
    tiež som tam nič superko nenašla..

    OdpovědětVymazat
  4. podle mě je akce blogerka roku na nic
    zrovna na blozích nehledám texty, který mě něco dají hahah

    OdpovědětVymazat
  5. ..a zbytek holky v kalhotách z topshopu s kabelkou michael kors.

    ...okrem mojich obľúbených mám pocit z českej blogovej scény rovnaký, takže som sa príjemne pousmiala keď som na to narazila :-)

    OdpovědětVymazat
  6. OMG! :D ..a kto to hodnotí, a na základe čoho?..

    OdpovědětVymazat
  7. nevim, nesleduju...vím, že taková soutěž existuje, ale nemám ambice se jí účastnit (navíc si ted ublognu tak jednou za pul roku) a ani v sobě zrovna nemám dost masochismu k procházení všech kategorií, co jsem ale náhodou zaregistrovala, tak výherkyně celkem tragedie....proč nikdo neocení něco kvalitního, jako je třeba minty finty? (i když holky znám osobně, tak to může působit trochu zaujatě)

    holky ve slimkách s kafem v ruce a mobilem ve druhý nesleduju, teda pár občas jo, když se chci pobavit a upustit páru (nebo ten masochismus?:D)...občas se udržím a napíšu nějakou konstruktivní kritiku, přestože mám chut napsat jenom: "to si děláš prdel? holka, utíkej radši domů, stydnou ti tam ve hnízdě vejce"...oba typy komentářů by ale stejně měly stejný výsledek - přívrženkyně by mě uklovaly - přesto to ale někdy dělám:D, teda zatím pořád užívám jen první variantu

    ale jinak teda vlastním dvě kabelky mk (na blogu je zatím jenom jedna, nemam čas), takže na mě, holky, raději ani neklikejte:P:D

    OdpovědětVymazat
  8. jo a mysticlipstick, to snad ne, proč mi to děláte? já na to fakt klikla....a myslim, že někde na světě kvůli tomu právě umřelo nějaký štěnátko

    OdpovědětVymazat
  9. Tahle akce je jedno velký pr a marketing, nic víc za tím nehledejte:) Navíc pojatá nejvíc 'po česku' jak to jde. Byla jsem se podívat loni a odešly jsme dřív. To se fakt nedalo ani se zatnutými zuby.

    OdpovědětVymazat
  10. blogerka roku je blbost podle mě. kamarádky, který nejsou z blogovýho světa se mě ptaly: hele a ona byla nějaká akce blogerka roku, seš tam taky????? a proč ne????? a víš že kristelová byla nominovaná???? WTF. nemám ráda tyhle komerční blogový akcičky a myslim, že nějaký hodnocení toho, kterej blog je lepší je fakt kravina.

    OdpovědětVymazat
  11. Podla mna je Blogerka roka ako Slavik..Vyhra gott, bila, elan..
    Ved je to koniec koncov uplne logicke..najoblubenejsi su ti, s ktorymi sa vacsina ludi vie stotoznit. Zaujimavi ludia podla mna viac polarizuju publikum, obycajni ho spajaju..

    OdpovědětVymazat
  12. Jo, jo, jo. Dřív jsem četla spoustu blogů, ale poslední dobou jsem to dost zredukovala. Přijde mi, že většina splývá v takovou nudnou šeď.
    Přijde mi, že dost blogů zabíjí snaha vydávat posty co nejčastěji nebo káždodenně. Mám ráda třeba Beátu z Fashion Picanteria, která sice něco přidá jednou za uherskej rok, ale obvykle to stojí za to.

    OdpovědětVymazat
  13. Osobne neblogujem, ale rada by som kritizovala :-D blogeriek je hrozne veľa, ale nekvalitných. Blog by mal mať niekto kto je odlišný a z čoho môžu čitatelia čerpať, a len čerpať. Pravdaže nehovorím, že ten kto nieje odlišný ma ZAKAZANE si založiť blog, to nie :D ale veľa blogeriek sú zazobané a chodia si nakupovať do viedne, paríža alebo ny. Kupia si nesmierne drahé kúsky ktoré stoja za mák hovna, dájú to na blog, napíšu k tomu absolutne nudný text (napr. taká TheDominica, jej články sú zaujímavé štýlom! Ale za to ma fotky nudia, nuž iný vkus..)) a skončili. Sú nudné a bohaté, preto majú priaznivcov a ľudia ich volia! Jupiii!
    Čo sa týka ľudí čo sledujem tak sú to len Slovenky. Melisa, Kaa, Paula a napríklad aj taký bratilicious, v tomto sme na predku. Tento komentár píšem vďaka Melisi, a páči sa mi tvoj názor, hneď si ťa šupnem do záložiek.)

    OdpovědětVymazat
  14. blogerka roku je největší vtip a výsměch hlkám, co to myslej trochu víc vážně.
    Melisa je v podstatě láska na první pohled a Pau je tak roztomilá, že by jí člověk nejradši zabalil do deky a dal lízátko - c dobrým, samozřejmě. tim teda nechci končit výčet dobrejch blogů, je jich mraky, jen stačí hledat.
    Holky z cup of style mám nějak pořád ve feeds ale už mě nebaví, pořád mi to přijde na jedno brdo, možná to letní americký dobrodružství jsem si užila ale jinak spíš nic.

    OdpovědětVymazat
  15. tak teď sem se dobře pobavila protože tohle je uplně přesný! :D já už vůbec nesleduju co se děje novýho protože mě to prostě nebaví jak je to furt stejný - a v kategorii "objev" sem teda nic neobjevila :D

    OdpovědětVymazat
  16. Jo uplne s tebou souhlasim, vetsina bloggerek jsou namysleny kravy, ktery si myslej ze kdyz budou zrat jen salaty, byt chodici kostry a mit kabelku za 50000 ze jsou ty nejlepsi -.- pritom me se chodici kostry fakt nelibej, ani priteli, vlastne neznam osobne nikoho komu by se ty kostnate bloggerky libily.. jejich smyslem zivota je jen anorexie a prachy, ale ze jsou v zivote dulezitejsi veci to uz oni pri svym IQ pod bodem mrazu neuvedomuji

    OdpovědětVymazat
  17. Je to vlastně smutné, ale souhlasím s tebou. Také blogosvětu asi nerozumím. Myšlenkou za vznikem blogů přeci je, že budou ukazovat alternativní věci, budou tvořit "zdola" a mají být protiváhou módním časopisům zaplněným reklamami a ne, že budou jen další reklamní plochou. Bohužel to tak z většiny není. I z pohledu na můj blog prostě vidím, že lidi alternativní móda nebo nedejbože celé články o módě nezajímají. Chtějí jen fotky s H&M, Topshop, Zara, Tesco... Všichni se oblékají jak podle formičky.

    OdpovědětVymazat